Sustainable Industry Lab (SIL)

Andere blik op Duurzame Industrie

Het Sustainable Industry Lab (SIL) is een initiatief vanuit het Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling van de Universiteit Utrecht. Het SIL analyseert de verschillende keuzemogelijkheden en consequenties voor een duurzame industrie en wil daarmee een verdiepingsslag in het maatschappelijke en politieke debat over een koolstof neutrale industrie tot stand brengen.

Naast dat de industrie emissievrij moet worden, is een grotere opgave wellicht nog wel het circulair maken van chemicaliën, brandstoffen, materialen en producten die door deze industrie gemaakt worden. Er zijn veel scenario’s, backcasts, en andere studies uitgevoerd om te kijken hoe de toekomst eruit kan gaan zien, en wat er voor nodig is. “Er is een overvloed aan analyses en wetenschappelijke benaderingen, en een tekort aan creativiteit” aldus het SIL.

Een groep talentvolle trainees wordt gevraagd een frisse en creatieve blik op het vraagstuk te geven en vanuit verschillende perspectieven hun analyse, visie en business case te presenteren aan het brede netwerk van experts uit de industrie, overheid, non-profits, de financiële sector en kennisinstellingen die betrokken zijn bij het SIL.

Inbreng ideeën van jong talent is noodzakelijk

Gert Jan Kramer
Gert Jan Kramer Professor
  • Projectleider Paco Rutte
    We gaan vanuit een ander perspectief naar de opgave kijken.
    Projectleider Paco Rutte
Vorige Volgende