Starters

Programma inhoud

Het Nationaal Energietraineeship is een speciaal voor de energietransitie ontwikkeld programma van twee jaar. Je werkt als trainee in die periode vier dagen per week bij één organisatie. De vijfde dag is een traineedag. Het totale programma, in totaal circa 80 dagen,  bestaat uit trainingen, coaching, intervisie, het werken aan projecten, bedrijfsbezoeken in het werkveld en het samen met anderen organiseren van het ‘Nationaal Energie Congres’. Daarnaast is er ruimte om te netwerken tijdens sociale evenementen en projectbezoeken.

Persoonlijke ontwikkeling

Het ene deel van ons programma is gericht op zelfmanagement, persoonlijke ontwikkeling. Het doel: spiegeling van het eigen gedrag en het vergroten van bewustzijn en inzicht. Ofwel: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? Een persoonlijke coach begeleidt je hierbij. Samen met jouw coach stel je een Persoonlijk Ontwikkelingplan op. Je leert o.a. effectief communiceren, je oefent aan de hand van rollenspellen met gastacteurs, je leert presenteren, maakt kennis met situationeel leiderschap, timemanagement, systematisch gedachtegoed. Ook thema’s als vitaal blijven en hoe om te gaan met stress zijn onderdeel van het programma.

 

Ons team heeft jaren lange ervaring

Het programma ontwikkelt zich net als de trainees

Eveline van der Giessen
Eveline van der Giessen Trainer en coach
  • Claudia Broere - Trainee - Gemeente Krimpenerwaard
    Ik vind dit een mooie plek om mijn carrière te beginnen en ontmoet veel mensen uit de gehele sector.
    Claudia Broere - Trainee - Gemeente Krimpenerwaard
    Lees dit verhaal

Werken aan de energietransitie

Specialisten uit het werkveld van de energietransitie delen hun kennis en ervaring met jou tijdens gastcolleges. Ook ga je aan de slag met projectmanagement. In de training projectmanagement leer je in theorie hoe je projecten succesvol uitvoert; hoe definieer je de scope van een project, hoe stel je een evenwichtig team samen, hoe verdeel je onderling de taken en waaraan voldoet een goede planning. Deze opgedane kennis ga je direct toepassen in de praktijk tijdens jouw eerste project.  Na de project start up ga je met jouw projectteam aan de slag en presenteer je 12 weken later de uitkomsten voor een publiek van opdrachtgevers en medetrainees. Uiteraard wordt je goed begeleid door ons projectbureau en de organisatie waarvoor je het project uitvoert.
Als trainee werk je in twee jaar in totaal aan vier verschillende projecten bij verschillende organisaties. Je leert hierdoor niet alleen je eigen organisatie, maar ook andere organisaties binnen het werkveld van de energietransitie kennen. Je ontwikkelt inzicht in hun verschillende belangen en werkwijzen. De focus ligt op het ontwikkelen van een integrale aanpak van de vele vraagstukken in de energietransitie.