Over ons

Het traineeship

Het Nationaal Energietraineeship is een speciaal voor het werkveld van de energietransitie ontwikkeld programma van twee jaar.

Persoonlijke ontwikkeling

De trainees werken in die periode vier dagen per week bij één van deelnemende organisaties. De vijfde dag is de traineedag. Dan werkt de trainee aan persoonlijke ontwikkeling door trainingen, intervisie en coaching. Hierbij wordt o.a. aandacht besteed aan communicatievaardigheden, timemanagement en projectmanagement. Ook onderwerpen zoals vitaliteit en systemisch denken zijn een belangrijk onderdeel van het traineeprogramma. Traineedagen worden regelmatig afgesloten met een gastspreker, een expert uit het werkveld van de energietransitie die ervaringen deelt met de trainees.

Projecten

Daarnaast leren de trainees samen met hun medetrainees integraal samen te werken aan uitdagende projecten bij de deelnemende organisaties. Naast hun eigen organisatie leren de trainees hierdoor ook de andere organisaties binnen het werkveld van de energietransitie kennen. Hierdoor ontwikkelen ze inzicht in de verschillenden belangen  en werkwijzen van de diverse organisaties. De focus ligt op het ontwikkelen van een integrale aanpak van de vele vraagstukken in de energietransitie.

Zelf het werkveld in

Sommige dingen maken pas echt indruk als je ze zelf ervaart. Daarom gaan de trainees met elkaar onder andere een ‘nul op de meter’-woning bekijken, ze nemen een kijkje in een gas- en/of kolencentrale. Ze gaan ervaren hoeveel geluid een windmolen maakt en bezoeken zonnevelden. We laten ze ontdekken hoe waterstof wordt gemaakt en hoe CO2 wordt afgevangen.

Het ‘Nationaal Energie Congres’

Onze trainees organiseren zelf het ‘Nationaal Energie Congres’. Hier ontmoeten alle betrokken partijen elkaar en gaat de hele keten in gesprek over de integrale aanpak die nodig is om deze transitie vorm te geven.

2 jaar lang

Trainees begeleiden, je ziet de ontwikkeling

Linda en Cheuk
Linda en Cheuk Talentmanagers