Starters

Jouw toekomst

Twee jaar lang werk je vier dagen per week bij een organisatie aan de energietransitie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Netbeheerders, Energieproducenten, Ontwikkelaars, Gemeenten, Provincies, Waterschappen, Adviesbureaus, Onderzoeksinstellingen, Aannemers, Industrie en Woningbouwcorporaties.
De vijfde dag volg je het intensieve programma van het Nationaal Energietraineeship. Daarnaast werk je samen met andere trainees aan uitdagende projecten van onze opdrachtgevers. Je leert hierdoor over grenzen van organisaties heen te kijken.
Vanzelfsprekend zorgen je leidinggevenden en het Nationaal Energietraineeship voor goede begeleiding. Tegelijkertijd wordt van je verwacht dat je ook zelf met oplossingen en ideeën komt.

Dienstverband

Als trainee werk je twee jaar lang fulltime. Daar staan goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris tegenover. De meeste trainees komen in dienst bij het Nationaal Energietraineeship. Er zijn enkele trainees die in dienst gaan bij een opdrachtgever. Het Nationaal Energietraineeship biedt geen baangarantie na het tweejarig programma maar wel een carrièregarantie. De meeste trainees zullen bij de organisatie blijven waar ze tijdens het traineeship werkzaam zijn geweest. Kan of wil je dit niet? In twee jaar traineeship creëer je een groot netwerk en natuurlijk helpt iedereen je verder bij je volgende stap.

  • Franka - Trainee - RVO
    We hebben verschillende achtergronden en zijn werkzaam bij diverse soorten organisaties. Dit geeft ons de mogelijkheid om van elkaar te leren en om een sterk professioneel netwerk op te bouwen.
    Franka - Trainee - RVO
    Lees dit verhaal

Jouw toekomst

Zodra je het tweejarige traject hebt doorlopen, ben je een zelfsturende professional. Je hebt kennis van het brede werkveld van de energietransitie en je kunt op basis van je persoonlijk leiderschap, plus de kennis en vaardigheden die je hebt verworven, een unieke positie vervullen in het werkveld. Je begrijpt dat de energietransitie een technisch, economisch, sociaal, juridisch en ruimtelijk vraagstuk is. Je hebt geleerd dat er samenwerking nodig is tussen de verschillende partijen. Je hebt inzicht in de taal, de belangen en werkwijzen van deze partijen. Je maakt deel uit van een netwerk, een hechte groep van professionals, die klaar is voor deze integrale aanpak.

Vertel ons jouw verhaal

We zijn benieuwd naar jouw verhaal. Stuur ons jouw cv met motivatie