Starters

Selectieprocedure

Elk half jaar start er een nieuwe groep energietrainees. Zij hebben onze selectieprocedure succesvol doorlopen. Ben je benieuwd hoe dit in zijn werk gaat?
We beoordelen jouw inschrijving op verschillende criteria, zoals de relevantie van jouw studie(s) en specialisaties en jouw werk- en/of stage-ervaring. Daarnaast zijn we nieuwsgierig naar jouw motivatie om deel te nemen aan het Nationaal Energietraineeship. Zien we toekomst voor jou binnen het Nationaal Energietraineeship, dan krijg je een uitnodiging voor een selectiegesprek.

Kennismakingsgesprek

Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we jouw opleidingen, eventuele werkervaring, wensen en ambities. Tevens vertellen wij jou alles over het Nationaal Energietraineeship en wat het jou kan brengen.

Selectiegesprek

Voorafgaand aan het gesprek vragen we je een Teamroltest in te vullen. Die test geeft een beeld van jouw natuurlijke rol in een team. Ook komen jouw leerdoelen, die centraal staan binnen het programma van het Nationaal Energietraineeship aan bod. Hierdoor kunnen we nog beter bepalen of het traineeship iets voor jou zou kunnen zijn en welke werkplekken mogelijk interessant zijn. Daarnaast vragen we jou om twee referenten aan te leveren.
Tijdens het selectiegesprek zoeken we naar jouw talenten, groeipotentie, ambities en wat jij wilt leren en waarin je jezelf wilt ontwikkelen tijdens het traineeship.

De selectie

Er zijn altijd meerdere Talentmanagers die jou spreken en beoordelen. Zijn zij positief over jou kwaliteiten, ambitie, mogelijkheden en zien zij potentie in jou, dan horen we graag wat jij van het Nationaal Energietraineeship vindt. Want alleen als jij net zo enthousiast bent over ons als wij over jou, dan gaan alle seinen op groen.

Het voorstellen en gesprek bij de opdrachtgever

Vanaf dat moment gaan we samen met jou op zoek naar een passende werkplek om jouw Energietraineeship te doorlopen. Dan sturen we jouw cv naar de opdrachtgever. Dat cv belandt niet in een la of archiefkast, maar komt rechtstreeks op het bureau terecht van degene die beslist over de invulling van de functie.
Overigens hoef je niet op ons te wachten. Als je geselecteerd bent voor het traineeship, kun je ook zelf op zoek naar een passende werkplek. Voorwaarde is uiteraard wel dat ook de opdrachtgever mee wil doen aan het Nationaal Energietraineeship.
Als de opdrachtgever aangeeft kennis met je te willen maken, regelen wij een afspraak voor een sollicitatiegesprek. Afhankelijk van de opdrachtgever kan het zijn dat na een positief verloop een tweede gesprek wordt ingepland.

Start als Nationaal Energietrainee!

Is er een match tussen jou en een opdrachtgever? Welkom bij het Nationaal Energietraineeship!

Twee keer per jaar start er een nieuw groep met Energietrainees

Elk jaar in april én oktober starten er nieuwe lichtingen aan het Nationaal Energietraineeship . Dat wil niet zeggen dat jij alleen in april of oktober kunt starten op jouw werkplek bij jouw opdrachtgever. Dat kan op elk moment van het jaar. Onze Talentmanager begeleidt jou gedurende jouw traineeship.

 

 

 

we selecteren heel zorgvuldig

gemotiveerde talenten, met hart voor de energietransitie

Nanda Ruiter
Nanda Ruiter Talentmanager - Nationaal Energietraineeship