Over ons

Ons verhaal

Ons verhaal start eigenlijk bij het verhaal van Jacob: ‘Na ruim 11 jaar binnen de energiesector te hebben gewerkt bij Arcadis hakte ik in oktober 2019 de knoop door. De markt mist een integrale aanpak, dat vertraagt en bemoeilijkt de energietransitie. Hier ontstond mijn droom; Als ik er voor kan zorgen dat organisaties elkaar beter begrijpen en leren kennen, dat er een breder, groter en diverser netwerk van goed opgeleide en getrainde ‘energie’-professionals ontstaat welke allemaal werken aan de energietransitie, dan draagt dat bij aan een succesvolle energietransitie in Nederland.’

De ontmoeting

Toen ontmoette ik het Nationaal Watertraineeship en het Nationaal Bodemtraineeship. Traineeships van hoge kwaliteit, die opleiden in persoonlijke ontwikkeling, jongeren bewust maken van zichzelf en ze klaarstomen om veranderingen in gang te zetten.
Hier ontstond stukje bij beetje het idee, het Nationaal Energietraineeship:  Groepen pas-afgestudeerde ambitieuze hbo-ers en wo-ers in een traineeship opleiden. Ze als specialist werkervaring op laten doen. En als generalist kennis laten maken met de hele keten van bedrijven die een rol speelt in de energietransitie. Ze stimuleren een hechte netwerk op te bouwen en samen te werken. Trainen en coachen op persoonlijke ontwikkeling. Laat organisaties uitdagende projecten inbrengen waaraan de trainees gaan werken en waardoor ze over grenzen leren kijken, grenzen van organisaties, grenzen van rollen en functies, hun eigen grenzen.

De toets

Deze ideeën toetsten we in de markt. En toen ook zij geloofden in het Nationaal Energietraineeship, besloten we onze grenzen te verleggen. Zo is het idee uitgegroeid tot het Nationaal Energietraineeship, met een groep ervaren trainers en coaches, een arbeidspsycholoog, de programmamanagers, een groep talentvolle trainees en een eerste groep vroegvolgende organisaties. Early adaptors met lef én visie, die willen bijdragen aan de energietransitie. Nieuwsgierig naar het hele verhaal?
Wij vertellen u graag meer, dus tot ziens. En wij luisteren ook graag naar Uw verhaal en Jouw verhaal.

Jacob Froling, Jaap Feil, Marieke Galesloot, Chantal van de Kragt, Dorien Suntjens, Angelique de Laat, Bas de Rooi.

werken aan een integrale aanpak

Ik geloof in dit initiatief

Lidewij de Haas
Lidewij de Haas Voormalig directeur Arcadis Nederland
Jouw verhaal

Afgestudeerd? Wil jij het maximale uit je zelf halen? Op zoek naar een maatschappelijk relevant vraagstuk?

Stuur ons jouw CV
Uw verhaal

Wat is uw uitdaging in de energietransitie? Welke kansen ziet u? En hoe aantrekkelijk bent u als werkgever?

Wij luisteren graag