Starters

Jouw verhaal

Net of bijna afgestudeerd? Van plan het maximale uit je zelf te halen? En op zoek naar een maatschappelijk relevant vraagstuk? Dan is dit wellicht de start van jouw verhaal!

Het begin van jouw carrière

Er staat ons een grote uitdaging te wachten op het gebied van de energietransitie. Dat maakt het werkveld zo bijzonder. Het Nationaal Energietraineeship biedt jou de kans om in dit dynamische werkveld van de energietransitie een mooie carrière te maken.
Klinkt goed, toch? Maar tegelijkertijd zeggen we erbij: niet iedereen kan zomaar energietrainee worden. De lat ligt namelijk hoog. Er is weliswaar veel werk als gevolg van de energietransitie, maar dat werk vraagt om hoogopgeleide en gedreven professionals met bijzondere competenties.

 • Jouri Posma - Trainee bij DNV-GL
  Er wordt echt wat van je verwacht, maar je staat er niet alleen voor. Je wordt goed begeleid en gecoacht.
  Jouri Posma - Trainee bij DNV-GL
  Lees dit verhaal
 • Bram Ravestein - Trainee bij Arcadis
  Het traineeship vergroot mijn kennis over de energietransitie en illustreert de problemen en de kansen
  Bram Ravestein - Trainee bij Arcadis
  Lees dit verhaal
 • Cees de Wit - Trainee bij Netwerk AquaTermie
  Ik ontmoet mensen uit de gehele sector en bouw zo een groot netwerk op
  Cees de Wit - Trainee bij Netwerk AquaTermie
  Lees dit verhaal

Er ligt veel voor je in het verschiet en daarom verwachten we ook veel van je. Om te beginnen moet je een (strenge) selectieprocedure doorlopen. Wat vinden we belangrijk? Onder andere 100% inzet, een ‘open mind’ en een gezonde dosis enthousiasme. Je vindt het leuk om samen met andere trainees aan de slag te gaan met projecten van verschillende opdrachtgevers. En uiteraard sta je open voor het trainings- en coachingsprogramma.

 • Jacob Froling- Nationaal Energietraineeship
  Voel je je aangesproken? Dan horen we graag 'Jouw verhaal'.
  Jacob Froling- Nationaal Energietraineeship

Gerichte begeleiding

Ben je eenmaal aan boord, dan sta je er uiteraard niet alleen voor. We begeleiden je gericht en er is altijd gelegenheid om je ervaringen met andere trainees te delen. Samen werken we aan een unieke start in het werkveld van de energietransitie!

Profiel

Om deel te kunnen nemen aan het Nationaal Energietraineeship is het van belang dat je een hbo- of wo-opleiding hebt afgerond. Denk hierbij aan studies als Elektrotechniek, Energy Science, Sustainable Energy Technology.
Ook met een opleiding als Future Planet studies, Bedrijfskunde, Bouwkunde,  Procestechnologie, Planologie, Bestuurskunde of Gedragswetenschappen maak je kans op een plek binnen het Nationaal Energietraineeship. Je moet ons wel kunnen overtuigen van jouw bijdrage aan de energietransitie. Bijvoorbeeld door stages, onderzoeken of een overtuigende motivatie waaruit jouw commitment blijkt.

Ons Verhaal

'Na ruim 11 jaar binnen de energiesector te hebben gewerkt bij Arcadis hakte ik de knoop door. De markt mist een integrale aanpak.'

Lees verder
Uw verhaal

Wat is uw uitdaging in de energietransitie? Welke kansen ziet u? En hoe aantrekkelijk bent u als werkgever?

Wij luisteren graag