Loes Mik – Dienst Justitiële Inrichtingen
Trainee Duurzaamheid

Loes Mik – Dienst Justitiële Inrichtingen

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) draagt bij aan de veiligheid van de samenleving. Jaarlijks stromen er 37.000 nieuwe justitiabelen in. Met zo’n 15.000 medewerkers werkt DJI  aan de voorbereiding op de terugkeer in de maatschappij van volwassenen en jongeren. DJI telt 38 locaties en is een 24-uurs bedrijf.

Het verduurzamen van de totale bedrijfsvoering van een penitentiaire inrichting staat hoog op de agenda. Zo gaat DJI klimaatneutraal en circulair inkopen en heeft ze onderzocht wat haar CO2 footprint is en hoe ze deze kan reduceren. Zo wil ze o.a. haar eigen wagenpark en mobiliteit verduurzamen, haar totale vastgoed portefeuille verduurzamen maar ook kijken naar zaken als klimaatvriendelijke consumptie in de catering en duurzame ICT.

Loes Mik gaat het team wat deze plannen gaat realiseren versterken. Ze heeft afgelopen zomer de master Environment & Resource Management (specialisatie Energie en Klimaatverandering) afgerond en wil dolgraag haar kennis in de praktijk brengen. Loes gaat deze uitdagende baan combineren met het Nationaal Energietraineeship waar ze gaat samenwerken met andere jonge talenten die werkzaam zijn bij verschillende organisaties. Door de projecten, leiderschapstrainingen, de coaching, de excursies en gastsprekers zal ze het totale speelveld gaan overzien en een groot netwerk opbouwen.

Vorige Volgende