Sanne de Boer – “De energietransitie uitgelegd”.
Senior Analist Energietransitie/auteur/spreker

Sanne de Boer – “De energietransitie uitgelegd”.

Alle deelnemers aan het Nationaal Energietraineeship ontvangen bij de start van hun tweejarig programma het boek ‘De energietransitie uitgelegd’.

Op vrijdag 9 juli hebben de trainees de mogelijk de auteur van dit boek te ontmoeten en vragen te stellen. Sanne de Boer is dan namelijk onze gast. Sanne heeft de studies Innovatie- en Energiewetenschappen gevolgd aan de Universiteit van Utrecht en is cum laude afgestudeerd. Na haar studie is ze enige tijd werkzaam geweest bij een consultancybureau, waar ze verschillende opdrachten heeft uitgevoerd voor de Europese Commissie en Nederlandse overheden op het gebied van hernieuwbare energie. Nu werkt ze als senior analist energietransitie binnen de afdeling Innovatie van Stedin.

De energietransitie is een van de belangrijkste maatschappelijke thema’s van dit moment en van de komende jaren. Het is mede aan de jonge talenten die ons traineeship volgen om keuzes te maken met betrekking tot de inrichting van het energiesysteem van de toekomst. Om samen met de trainees op een constructieve discussie te kunnen voeren over deze en andere vragen is het handig om over bepaalde basiskennis te beschikken. Wat ís bijvoorbeeld de energietransitie? En wat zijn de specifieke doelen? Wat is het verschil tussen ‘energieneutraal’, ‘klimaatneutraal’ en ‘CO₂-neutraal’? Hoe zitten ons huidige energieverbruik en energiesysteem in elkaar? En waar zitten de grootste uitdagingen om de doelen van de energietransitie te kunnen behalen? Zonder deze basiskennis kan het soms lastig zijn om het nieuws omtrent de energietransitie kritisch te kunnen volgen. Er kan zelfs verwarring ontstaan. Dit draagt niet bij aan het realiseren van de energietransitie.

 

 

Vorige Volgende