Arcadis

Hoe kan het sneller? Benut onze kennis voor export!

Om de doelen uit het Klimaatakkoord te behalen is versnelling nodig. Carolien Gehrels (Global Director Energy Transition Arcadis) was als voorzitter van de taskforce verantwoordelijk voor het TIKI-rapport. Daarna werd zij voorzitter van het uitvoeringsoverleg klimaatakkoord industrie en zit wekelijks met vele stakeholders om tafel. Zij was ook lid van de Stuurgroep Extra Opgave, die in april 2021 het advies aan de minister gaf om nog eens 10GW extra op de Noordzee te plaatsen en zij is nu medevoorzitter van de Stuurgroep PIDI (Programma Infrastructuur Duurzame Industrie).

Namens Arcadis is de opdracht van Carolien Gehrels aan onze trainees om uit te zoeken hoe we in Nederland deze versnelling gaan realiseren. Welke knelpunten zijn er (bestuurlijk, organisatorisch, technisch, capaciteit) en hoe kunnen deze worden weggenomen? Het tweede deel van de opdracht is hoe we deze kennis internationaal kunnen exporteren.

De groep gemotiveerde trainees werkzaam bij ISPT, Provincie Zuid Holland, Energie Partners en IMD gaan met deze uitdagende opdracht aan de slag.

Zie hier de video opname van de eindpresentatie van deze groep.

 

We moeten Kopman en Koopman energietransitie worden!

Carolien Gehrels
Carolien Gehrels Opdrachtgever namens Arcadis
  • Projectleider Dewi Mooij
    Prachtige opdracht waar we veel gaan leren.
    Projectleider Dewi Mooij
Vorige Volgende