Selectieprocedure

Ieder halfjaar start er een nieuwe groep energietrainees. Hoe eerder je je inschrijft, des te meer tijd je hebt om de procedure succesvol te doorlopen.
We beoordelen je inschrijving op verschillende elementen: je motivatie, de relevantie van je studieachtergrond en je werk-/stage-ervaring. Zien we toekomst voor jou binnen het Nationaal Energietraineeship, dan krijg je een uitnodiging voor een selectiegesprek op ons kantoor.

Selectiegesprek

Tijdens het selectiegesprek bespreken we je opleidingen, eventuele werkervaring, wensen en ambities. Voorafgaand aan het gesprek vragen we je een Teamroltest in te vullen. Die geeft een beeld van je natuurlijke rol in een team. Ook komen jouw leerdoelen die centraal staan binnen het programma van het Nationaal Energietraineeship aan bod. Hierdoor kunnen we nog beter bepalen of het traineeship iets voor jou zou kunnen zijn en welke werkplekken mogelijk interessant zijn. Daarnaast vragen we je twee referenten aan te leveren. Enige tijd na het gesprek hoor je of je in aanmerking komt voor de kandidatenpool van het Nationaal Energietraineeship.

De selectieochtend

Op de selectieochtend ontvang je meer informatie over het Nationaal Energietraineeship, zodat je weet wie we zijn en wat we voor jou kunnen betekenen. Tijdens deze ochtend volg je een korte proeftraining. Daarin beoordelen we je inschrijving en kun jij bepalen of het Nationaal Energietraineeship de goede stap voor je is. Zijn we allebei van mening dat dat het geval is, zit je definitief in onze kandidatenpool en gaan we op zoek naar een passende traineewerkplek.

Voorstellen bij de opdrachtgever

Wanneer wij een werkplek voor je hebben gevonden, kijken we samen naar de vacature. Ben je geïnteresseerd? Dan sturen we je cv naar de opdrachtgever. Je cv belandt niet in een la of archiefkast, maar komt rechtstreeks op het bureau terecht van degene die beslist over de invulling van de functie.
Overigens hoef je niet op ons te wachten. Als je geselecteerd bent voor het traineeship, kun je ook zelf op zoek naar een passende werkplek. Voorwaarde is uiteraard wel dat ook de opdrachtgever mee wil doen aan het traineeship.

Het sollicitatiegesprek

Als de opdrachtgever aangeeft kennis met je te willen maken, regelen wij een afspraak voor een sollicitatiegesprek. Afhankelijk van de opdrachtgever kan het zijn dat na een positief verloop een tweede gesprek of assessment wordt ingepland.

Start als Nationaal Energietrainee!

Is er een match tussen jou en een opdrachtgever? Welkom bij het Nationaal Energietraineeship!

we selecteren heel zorgvuldig

gemotiveerde talenten, met hart voor de energietransitie

Linda van der Zanden
Linda van der Zanden Talentbegeleider - Nationaal Energietraineeship