Thalassa Hogenboom
Consultant energietransitieprogramma

Thalassa Hogenboom

Vlak na de afronding van mijn master in Zweden, gericht op duurzaamheid in educatie, ben ik in contact gekomen met het Nationaal Energietraineeship. Mijn passie voor duurzaamheid en mijn ambitie om bij te dragen aan een toekomstbestendig Nederland, zorgden ervoor dat ik deze kans met beide handen aangreep.

Zo gebeurde het dat ik in oktober 2019 startte als consultant/ondersteuner van het energietransitieprogramma van Netbeheer Nederland, de branchevereniging waar alle landelijke en regionale netbeheerders bij zijn aangesloten. In mijn functie bewaak ik, samen met een aantal gedreven collega’s, de voortgang van het energietransitieprogramma. Tevens ben ik procesbegeleider van twee werkgroepen, bestaande uit gemotiveerde mensen die zich volop inzetten voor de energietransitie. Ik vind mijn werk erg interessant – elke dag leer ik méér over de energiesector en de uitdagingen van vandaag en morgen.

Daarnaast bevalt de combinatie met het traineeship erg goed. De inzichten uit de trainingen, bijvoorbeeld op het gebied van persoonlijk leiderschap, zijn in elke professionele context inzetbaar. Hierdoor zijn deze waardevol voor iedereen. Na een aantal trainingen te hebben gevolgd, begin ik binnenkort samen met de andere energietrainees aan het eerste inhoudelijke project. We hebben verschillende achtergronden en zijn werkzaam op diverse locaties. Dit geeft ons de mogelijkheid om van elkaar te leren en om een sterk professioneel netwerk op te bouwen.

Ik kijk uit naar de rest van het traineeship!

Vorige