Trainee aan het woord – Sacha Schmitter

Blog & nieuws

Trainee aan het woord – Sacha Schmitter

Via het Nationaal Energietraineeship heb ik mijn functie als Project Manager van het kenniscentrum bij Energy Storage NL (ESNL) gevonden, de brancheorganisatie voor de Nederlandse energieopslagsector. Met meer dan honderdzestig leden, waaronder bedrijven, netbeheerders, kennisinstellingen en financiers, is mijn missie om alle betrokken partijen te verbinden en samen te werken aan de realisatie van duurzame energieopslag in Nederland. Dit is van essentieel belang omdat energieopslag een integraal onderdeel is van een schoon, betrouwbaar en betaalbaar energiesysteem voor de toekomst. Het traineeship geeft mij een integraal beeld van hoe diverse partijen omgaan met uitdagingen in de energietransitie, wat weer goed van toepassing is in mijn functie bij ESNL.

Bij ESNL speel ik in op de behoefte aan kennisdeling rondom marktontwikkeling, beleidsontwikkeling en technologieontwikkeling. Hierdoor werk ik nauw samen met onze leden en onderhoud ik waardevolle contacten met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de ACM, Netbeheer Nederland, EASE (European Association for Storage of Energy) en andere brancheorganisaties. Binnen ESNL ben ik verantwoordelijk voor verschillende werkgroepen, vaste besprekingen en meetings met andere partijen. Ook krijg ik regelmatig technische vragen, waardoor mijn werk erg divers en energiek is Рgeen dag is hetzelfde, maar dat is juist wat ik zo leuk vind. Deze afwisseling houdt me gemotiveerd, maar het is wel belangrijk om ervan te houden. Gelukkig weet ik een goede balans te vinden tussen werk en privé door altijd naar het werk te fietsen en deel te nemen aan diverse (ultra-afstand) sportwedstrijden.

Mijn passie voor duurzame technologie komt voort uit mijn succesvol afgeronde master Management of Technology aan de Technische Universiteit Delft en mijn ervaringen tijdens verschillende stages. Deze achtergrond heeft me uitgerust met de kennis en vaardigheden om een verschil te maken in de wereld van energieopslag en bij te dragen aan een duurzame toekomst. Het Nationaal Energietraineeship ondersteunt mijn zoektocht naar een passende plek en ondersteunt mijn persoonlijke ontwikkeling.

Mijn rol bij ESNL brengt ongetwijfeld uitdagingen met zich mee. Het is een flinke klus om alle onderwerpen op een rijtje te houden en mijn eigen structuur te bewaken. Daarnaast is doorzettingsvermogen en vastberadenheid nodig om diverse belanghebbenden te betrekken en door complexe beleidskaders te navigeren, want niet iedereen zal het met je eens zijn. Toch zijn de beloningen van dit werk onmiskenbaar wanneer duurzame projecten daadwerkelijk worden gerealiseerd en Nederland steeds groener wordt. Het is geweldig om te zien dat mijn inzet bijdraagt aan het wegnemen van marktbarrières, waardoor projecten eindelijk kunnen worden gerealiseerd.

Met mijn inzet als Projectmanager bij ESNL en door deel te nemen aan het Nationaal Energietraineeship probeer ik een inspirerend voorbeeld te zijn hoe je een verschil kan maken in de energietransitie. Mijn passie voor duurzame technologie en het verbinden van belanghebbenden zijn pijlers die bijdragen aan de weg naar een schonere, groenere toekomst voor ons land. Samen bouwen we aan een duurzame samenleving waarin energieopslag een cruciale rol speelt in onze transitie naar een duurzame toekomst.

Blog & nieuws Uitgelicht
Start nieuwe groep trainees – nog een paar plekken beschikbaar 18 september 2023
Op vrijdag 13 oktober start er weer een nieuwe groep energietrainees. Onze trainees maken beleid… lees meer
Excursie: Warmtenet Vattenfall 15 september 2023
Afgelopen vrijdag 15 september waren we te gast bij Vattenfall. De trainees van lichting 23… lees meer
Trainee aan het woord – Sacha Schmitter 4 augustus 2023
Via het Nationaal Energietraineeship heb ik mijn functie als Project Manager van het kenniscentrum bij… lees meer
Excursie – Shell Pernis en Holland Hydrogen I 7 juli 2023
Shell is groot in olie en gas. Maar op steeds meer plekken in Nederland wordt… lees meer
Net afgestudeerd en dan? 6 juli 2023
Ben je net afgestudeerd en wil je graag aan de slag met de energietransitie? Ben… lees meer