Excursie: Chemelot Industrieterrein – Brightsitecenter

Blog & nieuws

Excursie: Chemelot Industrieterrein – Brightsitecenter

We hebben een minister voor Klimaat en Energie en een heel ambitieus regeerakkoord. Zo is er een klimaat- en transitiefonds van €35 mrd voor de komende 10 jaar voor energie-infrastructuur,  industrie, mobiliteit en gebouwde omgeving. Er is veel aandacht voor de verduurzaming van de industrie en men spreekt over Groene Industriepolitiek. Onze excursie op 20 mei  stond in het teken van de transitie die de industrie de komende jaren zal gaan maken en we bezoeken daarom industrieterrein Chemelot en spreken daar met het kenniscentrum Brightsite.

Brightsite zet zich in voor het realiseren van een duurzame, concurrerende chemische industrie. Ze levert een belangrijke bijdrage aan de transitie van de chemische industrie naar hernieuwbare energie- en grondstoffen, met als doel de sector klimaatneutraal te maken met behoud van werkgelegenheid.

Onze trainees hebben inzicht gekregen in de uitdagingen en de maatregelen die nodig zijn om de doelen te realiseren en de belangrijke rol die Brightsite daarin speelt.

 

Blog & nieuws Uitgelicht
Gastcollege Sanne de Boer 12 juli 2024
Alle deelnemers aan het Nationaal Energietraineeship ontvangen bij de start van hun tweejarig programma het… lees meer
Groene Industrie Dialoog 5 juli 2024
Jonge denkers en ervaren experts gingen op 24 Mei jl met elkaar in gesprek over… lees meer
Start projectperiode mei t/m oktober 31 mei 2024
Het Nationaal Energietraineeship selecteert en ontwikkelt een netwerk van jonge toptalenten. Een belangrijk onderdeel van… lees meer
Trainees in gesprek met Ministerie EZK over Kernenergie in Nederland. 25 mei 2024
Kernenergie wordt in het Nationaal Programma Energiesysteem genoemd als onderdeel van een duurzaam energiesysteem in… lees meer
Innovatie en samenwerking sleutel tot succes voor Connectr 7 mei 2024
Innovatie en samenwerking is nodig om de materiaal- en energietransitie voor elkaar te krijgen. Dat… lees meer