Onze ambassadeurs ondersteunen het energietraineeship. Ze inspireren onze trainees tijdens trainingen en bieden ondersteuning bij de opdrachten en het vinden van de juiste ingangen binnen het werkveld van de energietransitie.

.
.

Marsha Wagner, Programma directeur Human Capital Agenda, Topsector Energie
“De Topsector Energie is de drijvende kracht achter innovaties die nodig zijn voor de verschuiving naar een betaalbaar, betrouwbaar, veilig en duurzaam energiesysteem. Wij helpen bedrijven, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties samen te werken aan het energiesysteem van de toekomst. Deze energietransitie creëert o.a. nieuwe banen op hbo- en wo-niveau. Om een bijdrage te leveren aan de krapte op de arbeidsmarkt, stimuleert de Topsector initiatieven zoals het Nationaal Energietraineeship.”
“Arbeidsmarkt en scholing zijn belangrijke factoren in de transitie naar een duurzame economie. Om de klimaatdoelen te halen zijn vele tienduizenden extra arbeidskrachten nodig. Tegelijk gaan banen in de traditionele industrieën misschien verloren. Ook verandert veel bestaand werk. Daardoor is het nodig dat de mensen die daar werken zich ontwikkelen, en dat ook de technieken en de werkprocessen die zij toepassen meegroeien. De Topsector Energie gaat voor een innovatiegedreven energietransitie door learning communities aan te jagen. Dit zijn publiek-private samenwerking die rondom Klimaatopgave leren, werken en innoveren in onderlinge verbinding met elkaar organiseren.”
…

.
.

Luc Kikkert, directeur Kiemt
“Kiemt is ambassadeur van het Nationaal Energietraineeship. Om de energietransitie mogelijk te maken is een integrale aanpak noodzakelijk. Samen met het Nationaal Energietraineeship investeren we in jong talent opdat zij de integrale problematiek begrijpen en zo de energietransitie vorm kunnen te geven”.
Het Kiemt-netwerk bestaat uit een innovatief ecosysteem van participanten met kennis van zaken als het gaat om energietransitie en circulaire economie. De ruim 230 Kiemt-participanten vormen een hecht innovatienetwerk bestaande uit bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen en overheden, zoals gemeenten en de provincies Gelderland en Overijssel. Het zijn koplopers op energiegebied en/of de circulaire economie.
…

.
.
Dr. Sanne Akerboom, onderzoeker Universiteit Utrecht
“Ik onderschrijf de visie achter het Nationaal Energietraineeship dat er behoefte is aan een integrale aanpak. We zullen met elkaar moeten investeren om actieve samenwerking tussen de verschillende betrokken partijen mogelijk te maken. Laten we dit vooral meegeven aan onze toekomstige generatie leiders en bestuurders. Als één van de gastspreker deel ik daarom graag mijn kennis en ervaring met de deelnemers van het Nationaal Energietraineeship hierover”.
Sanne Akerboom doet sinds 2010 onderzoek naar de energietransitie. Ze is politicoloog en jurist en is gepromoveerd op een interdisciplinair proefschrift over burgerparticipatie in overheidsbesluitvorming voor klimaat- en energiebeleid. Sanne werkt binnen het strategisch thema “Pathways to Sustainability” aan de “Towards Industry with Negative Emissions” hub. Het onderzoek van Sanne richt zich op vraag hoe de politiek en de wetgever vorm kunnen geven aan duurzame, adaptieve en flexibele juridische kaders voor de energietransitie. Hierbij richt ze zich op juridische kaders voor hernieuwbare elektriciteitsopwekking, de gebouwde omgeving en de energie-intensieve industrie.
…
.
Binnenkort volgen hier meer ambassadeurs van het Nationaal Energietraineeship.
…
…
…
…
…