Bram Ravestein
Adviseur duurzaamheid en energietransitie

Bram Ravestein

Na mijn afstudeerstage bij Arcadis, ben ik in oktober 2019 begonnen als adviseur duurzaamheid en energietransitie. Naast mijn werk bij Arcadis volg ik ook het Nationaal Energietraineeship, waar we elke vrijdag werken aan onze persoonlijke ontwikkeling of aan vraagstukken binnen de energietransitie.

De energietransitie beslaat zo veel facetten dat samenwerken met andere disciplines cruciaal is. Samenwerken over grenzen heen zorgt ervoor zorgt dat er wederzijds begrip ontstaat, wat zich uiteindelijk ontwikkeld tot synergie en een netwerk van professionals. Dit komt ook tijdens het traineeship naar voren. Met mijn achtergrond in milieukunde en planologie richt ik mij vooral op het ruimtelijke aspect van de transitie. Ik heb als generalist ook veel interesse in de menselijke kant van de energietransitie, waarmee ik bedoel dat de energietransitie zal moeten landen bij de vele inwoners in Nederland. Je moet niet onderschatten hoe groot en complex die opgave gaat zijn!

Bij Arcadis houd ik mij bezig met het realiseren van wind en zonprojecten. Daarnaast werk ik mee aan verscheidende projecten die te maken hebben met duurzaamheid, waterkwaliteit en evaluaties.
Het traineeship geeft mij de ruimte om persoonlijk verder te ontwikkelen, binnen een groep van starters zoals ik. Daarnaast helpt het Energietraineeship mijn kennis over de energietransitie te vergroten en te illustreren welke problemen en kansen de transitie met zich mee brengt. Samen zijn we een diverse groep trainees die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, maar wel allemaal vanuit een andere discipline/interesse.

terug naar overzicht trainees

Vorige Volgende